در جواب این پرسش که دوره نقره ای سربازی چیست، باید اظهار داشت مصادف شدن آموزشی سربازی با ماه رمضان دوره نقره ای نام داشته که شرایط اعزام و قوانین مرخصی تفاوتی با سایر ماه ها ندارد. مزایای شرکت در آموزشی در ماه رمضان سبک بودن فعالیت ها و عدم سختگیری، عدم برگزاری برنامه صبحگاه و رژه بر اساس صلاحدید فرمانده است.
برای مشاوره دوره نقره ای سربازی
برای مشاوره دوره نقره ای سربازی
به اعزام سربازان در ماه رمضان و دوره آموزشی که در این ماه مبارک گذارنده می شود، دوران نقره ای گفته شده که بسیاری از افراد با سوالاتی مانند این که دوره نقره ای سربازی چیست و شرایط اعزام به چه صورت می باشد، مواجه خواهند شد. به طور کلی باید شرح داد که گذراندن دوران آموزشی برای سربازان اجباری بوده و شرکت در برنامه های ورزشی یا فرهنگی و عملی حائز اهمیت است، اما در ماه رمضان فعالیت ها تا حدودی تغییر کرده و امکان دارد داوطلبان شرایط نسبتا بهتری در پادگان داشته باشند.
افراد معاف از سربازی ملزم به شرکت در دوره آموزشی نبوده، اما سایرین می بایست 45 الی 60 روز آموزشی گذرانده و در پادگان های سپاه، ارتش یا نیروی انتظامی حاضر شوند. در این مقاله به این سوالات که دوره نقره ای سربازی چیست و مزایای گذراندن دوره نقره ای سربازی چه می باشد، پاسخ داده شده و در خصوص شرایط اعزام در ماه رمضان اطلاعاتی آمده است. برخی از افراد تصور دارند فعالیت های پادگان در ماه مبارک رمضان ساده تر بوده که به همین دلیل در مطلب در پیش رو به شرح نحوه اعزام، میزان مرخصی و وضعیت فعالیت ها در ماه مربوطه پرداخته شده است.
منظور از دوره نقره ای سربازی گذراندن دوره آموزشی در ماه مبارک رمضان بوده و شرایط اعزام در این ماه با سایر مواقع سال تفاوتی نداشته، اما اوضاع پادگان کمی متغیر بوده و اغلب برنامه های فرهنگی برگزار شده و تعداد فعالیت های عملی کمتر خواهد شد. برای شرکت در دوران نقره ای سربازی باید توجه داشت که زمان اعزام به خدمت سربازی، مصادف با ماه رمضان شده تا افراد از مزایای این ماه بهره مند شوند، البته گذراندن این زمان در پادگان برای کسانی که به اعمال مذهبی اعتقاد ندارند، سخت بوده و این افراد باید تا حدودی خود را پایبند نشان داده تا دچار مشکل نگردند. آن دسته از سربازانی که به علت بیماری امکان روزه گرفتن ندارند، باید اطلاعات پزشکی خود را در اختیار بخش عقیدتی سیاسی پادگان قرار دهند.
در جواب این پرسش که دوره نقره ای سربازی چیست؟ باید شرح داد سربازی دوره ای نظامی مذهبی بوده و فرماندهان به واجبات دین پایبند به حساب می آیند، بنابراین در دوران نقره ای سختگیری کمتری به خرج داده و سربازان را از انجام فعالیت های سخت معاف نموده و به این دلیل که خود نیز روزه می باشند، انعطاف پذیرتر رفتار خواهند کرد. باید توجه داشت که قانون خاصی برای گذراندن دوره آموزشی در ماه رمضان وجود نداشته و فرماندهان هر پادگان بر اساس صلاحدید فعالیت های سخت را تا حدودی کاهش داده اما ممکن است یک فرمانده هیچ تخفیف خاصی برای اشخاص قائل نشود.
سربازان باید بدانند که پادگان سپاه بیشتر به اعمال مذهبی توجه نشان داده و ممکن است، شرایط گذراندن دوره آموزشی در ماه رمضان در این پادگان ساده تر باشد، با این حال به دلیل عدم وجود یک قانون خاص ممکن است فرمانده افراد را ملزم به انجام فعالیت های عملی کرده که باید شرح داد این اتفاق کمتر افتاده و غالبا فرماندهان مراعات سربازان روزه دار را خواهند کرد.
شرایط اعزام دوره نقره ای سربازی مشابه شرایط اعزام در سایر زمان های سال بوده و تمامی مشمولان پس از رسیدن به سن 18 سالگی باید برای شرکت در خدمت یا اخذ معافیت اقدام کنند که دوران آموزشی برخی از اشخاص مصادف با ماه رمضان شده و به آن دوره نقره ای گفته می شود. بنابراین باید اظهار داشت که شرایط پادگان تا حدودی متفاوت بوده، اما قوانین حضور در آموزشی و مرخصی یکسان است.
اگر چه قانون خاصی برای دوره نقره ای سربازی وجود نداشته، اما طبق گزارش ها و تجربیات سربازان می توان شرح داد که در این زمان رژه برگزار نشده یا کمتر برگزار خواهد گشت. همچنین اغلب فعالیت ها فرهنگی و مذهبی بوده که لیستی از شرایط و وضعیت پادگان در ماه مبارک رمضان در زیر آورده شده است:
ورزش کمتر انجام می شود.
مراسم صبحگاه برگزار نشده یا به ندرت برگزار خواهد شد.
افراد از رژه معاف شده یا نسبت به سایر ماه های سال کمتر ملزم به شرکت در رژه می شوند یا رژه در ساعات خنک برگزار خواهد شد.
تعداد کلاس های تئوری و فرهنگی بیشتر از کلاس های عملی خواهد بود.
آموزش ها در محیطی بسته ارائه شده و سربازان کمتر در گرما خواهند ماند.
برنامه های فرهنگی و مذهبی متنوعی برگزار می شود.
در جواب این پرسش که مزایای دوره نقره ای سربازی چیست باید شرح داد برخی از افراد از ورزش و فعالیت بدنی در حین ماه رمضان ترس داشته اما غالبا در این ماه از آقایان درخواست فعالیت بدنی زیادی نشده و بیشتر آموزش ها به شکل تئوری ارائه می شوند. پادگان های سپاه، ارتش و نیروی انتظامی برای واجبات دین اهمیت زیادی قائل بوده و به مراسم های مذهبی توجه نشان داده که در جدول زیر فعالیت های دوره نقره ای با سایر زمان ها طبق گزارش های سربازان مقایسه شده است.
یک نمونه برنامه پادگان در ماه رمضان | یک نمونه برنامه پادگان در سایر ماه ها |
ساعت سه الی چهار صبح: بیدار باش، سحری، نماز، نظافت شخصی و گروهی | 5 تا 6 نماز، صبحانه، آنکارد و نظافت |
ختم قرآن تا 8 صبح | 6 تا 8 ورزش و کلاس قرآن |
سه کلاس تا ساعت 12 الی 12 و 30 دقیقه | 8 تا 12 کلاس آموزشی یا رژه |
نماز تا ساعت 13:30 | 12 تا 14 نماز و نهار |
یک کلاس تا ساعت 15 | 14 تا 17 کلاس یا رژه |
از 15 تا اذان مغرب آزاد | از 17 به بعد آزاد |
نماز و افطار | 21 الی 22 خاموشی |
22 شب خاموشی |
به طور کلی باید شرح داد که در دوره آموزشی آموزش های مربوط به اسلحه شناسی، تیراندازی، انواع استتار و مسیریابی در شب و روز ارائه شده، اما حال و هوای ماه رمضان تا حدودی بر فعالیت ها تاثیر خواهد گذاشت. لازم به ذکر است که اگر اشخاص مشغول فعالیت در قسمت آشپزخانه یا سالن غذاخوری پادگان باشند تا حدودی شرایط سخت تری را تجربه خواهند کرد.
اما همچنان افراد مشغول در آشپزخانه نیاز به انجام فعالیت های بدنی زیادی نداشته و تنها به علت آماده کردن سحری و افطار و نظافت تا حدودی خسته خواهند شد. باید توجه داشت که وضعیت دوره نقره ای سربازی بر اساس وظایف سربازان تا حدودی متفاوت بوده و امکان دارد برخی اشخاص تمایل به آماده سازی سحری و افطار نداشته و به همین دلیل تا حدودی ناراضی گردند.
در پاسخ به این سوال که دوره نقره ای سربازی چیست باید اظهار داشت گذراندن آموزشی در ماه رمضان دوره نقره ای نام داشته اما ماه مبارک رمضان هر سال با یکی از ماه های شمسی مصادف شده و در حال گردش می باشد. بنابراین واجدین شرایط اعزام می بایست تاریخ آغاز ماه رمضان در سال اعزام را بررسی کرده و تلاش های لازم برای اعزام در این ماه را انجام دهند.
برخی از افراد دغدغه هایی در این خصوص که بهترین ماه اعزام در دوره نقره ای سربازی کدام است داشته که به طور کلی باید توضیح داد فروردین و شهریور جزو خوش آب و هوا ترین ماه ها به شمار می روند. همچنین اسفند به علت تعطیلات زیاد مورد استقبال سربازان قرار گرفته و زمان مناسبی برای اعزام می باشد. با این حال باید دید که ماه رمضان در سال حضور سرباز در آموزشی سربازی مصادف با کدام ماه شمسی شده زیرا امکان به تعویق انداختن طولانی مدت دوره آموزشی تا حدودی غیر ممکن است.
زمان اعزام به خدمت سربازی بر اساس تاریخ تولد یا زمان فارغ التحصیلی اشخاص تعیین شده و در صورت عدم حضور در پادگان برای شخص غیبت رد خواهد شد، به همین دلیل ممکن است برخی از افراد موفق به اعزام در ماه مبارک رمضان نشده و از مزایای دوره نقره ای بهره مند نشوند. اما باید شرح داد که روش هایی برای به تعویق انداختن سربازی وجود دارد.
برای مثال آقایان می توانند با تحصیل در دانشگاه حدودا 4 سال دوره را به تعویق انداخته، اما همچنان تضمینی مبنی بر حضور در آموزشی در ماه مبارک رمضان وجود نخواهد داشت. از طریق به تعویق انداختن حدودی ارائه دفترچه ثبت نام به دفاتر پلیس +10 می توان تا حدودی زمان حضور در آموزشی را تغییر داده که این تعویق نباید منجر به ثبت غیبت برای شخص گردد.
پس از بررسی این که دوره نقره ای سربازی چیست و شرایط اعزام چگونه می باشد باید اطلاعاتی در خصوص نحوه اعزام سربازان کسب نمود. به طور کلی شیوه شرکت در دوره آموزشی در ماه رمضان با سایر ماه های سال تفاوتی نداشته و اشخاص باید مراحل یکسانی را طی نمایند که لیست مراحل به شرح زیر است:
دریافت دفترچه اعزام به خدمت: پس از رسیدن به سن 18 سالگی افراد تا 1 سال جهت اقدام برای شرکت در سربازی فرصت داشته و همچنین امکان تحصیل در دانشگاه با اخذ معافیت تحصیلی وجود دارد، اشخاص پس از اتمام تحصیل نیز یک سال برای اقدام فرصت داشته و به همین دلیل باید بهترین زمان را برای ثبت نام انتخاب کرده تا دوران سربازی آنان مصادف با ماه رمضان شود. جهت اخذ دفترچه اعزام می بایست به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و درخواست را مطرح نمود.
تکمیل دفترچه و ارائه آن: پس از اخذ دفترچه نوبت به تکمیل آن و ارائه مجدد به دفاتر پلیس +10 می رسد اما نکته قابل توجه این است که افراد باید زمان تحویل دفترچه را به گونه ای انتخاب کرده تا در ماه رمضان اعزام شوند. به طور کلی انتخاب ماه شرکت در دوره آموزشی در اختیار اشخاص نبوده اما می توان با تغییر زمان تحویل دفترچه از مزایای برنامه های ماه رمضان بهره مند شد.
ثبت درخواست توسط کارشناسان: کارکنان دفاتر پلیس +10 پس از تحویل گرفتن دفترچه درخواست ارائه مدارک هویتی مانند کارت ملی و عکس پرسنلی را خواهند داشت. درخواست مشمولان پس از ارائه تمامی مدارک مورد نیاز به ثبت رسیده و در سیستم درج خواهد شد.
اخذ معرفی نامه: پس از ثبت درخواست مشمول در سیستم تاریخ اعزام به خدمت تعیین شده و معرفی نامه مشمول به مراکز آموزش نیروهای مسلح صادر می شود. واجدین شرایط اعزام باید حداکثر 10 روز پیش از آغاز دوره آموزشی معرفی نامه را از دفاتر پلیس +10 تحویل بگیرند. در نهایت می بایست در زمان تعیین شده در پادگان ها حضور یافته و فعالیت را آغاز نمود.
لازم به ذکر است که گاهی اوقات مشمولانی که در فرجه قانونی برای ثبت درخواست شرکت در سربازی اقدام می کنند، اجازه ثبت پیشنهاد تاریخ اعزام را به دلخواه خود خواهند داشت. تاریخ پیشنهادی می بایست قانونی و منطقی به حساب آمده تا شانس قبولی آن افزایش یابد اما تضمینی مبنی بر قبولی تاریخ اعلام شده توسط مشمول وجود ندارد.
قوانین دوره نقره ای سربازی تفاوتی با سایر موارد نداشته و تنها تفاوت این دوره این است که در ماه رمضان برگزار می شود. توصیه می گردد سربازان معاف از رزم یا اشخاص دیگری که امکان روزه گرفتن ندارند، اطلاعات را در اختیار بخش عقیدتی سیاسی قرار داده تا دچار مشکل نشوند. پایبندی به واجبات دین در پادگان حائز اهمیت بوده و در صورت مشاهده روزه خواری ممکن است با شخص برخورد شود.
در خصوص دریافت مرخصی در دوره نقره ای سربازی باید توضیح داد که قوانین اخذ مرخصی مانند شرایط اعزام تفاوتی با قوانین سایر ماه های سال نداشته و شرایط کاملا یکسان و مشابه است. هر سرباز اجازه اخذ 30 الی 45 روز مرخصی استحقاقی در یک سال را داشته که لیست قوانین دقیق تر در زیر آورده شده است:
سربازان مناطق عادی سالی 30 روز اجازه دریافت مرخصی استحقاقی دارند.
سربازان مناطق محروم درجه 2 سالی 35 روز، سربازان مناطق درجه 3 سالی 40 روز و سربازان مناطق درجه 4 سالی 45 روز مرخصی استحقاقی خواهند داشت.
دوره آموزشی سربازی سه مرخصی اول دوره، میان دوره و پایان دوره دارد.
مدت زمان مرخصی اول دوره 2 تا 6 روز بوده و سربازان فرصتی برای اندازه ساختن لباس دریافتی در اختیار دارند.
مرخصی میان دوره 3 تا 7 روز است و زمان بهره مندی از آن پس از پایان ماه اول آموزشی می باشد.
در انتهای دوره افراد از 3 تا 5 روز مرخصی بهره مند می شوند.
در پاسخ به این سوال که دوره نقره ای سربازی چیست و مزایای آن چه می باشد باید شرح داد که به گذراندن دوران آموزشی در ماه رمضان دوره نقره ای گفته شده که به طور کلی سربازان پیش از آغاز آموزشی، در میان دوره و پس از اتمام آموزشی چند روزی مرخصی سربازی خواهند داشت. مدت زمان استراحت در هر زمان متغیر بوده اما غالبا بین 2 تا 7 روز است که امکان دارد برخی از روزهای استراحت در ماه مبارک رمضان باشد.
سربازان در صورت بروز بیماری می توان مرخصی استعلاجی گرفته که مدت زمان آن متغیر بوده و ممکن است 1 ماهه به حساب آید. آن دسته از اشخاصی که امکان روزه گرفتن ندارند ملزم به اخذ مرخصی استعلاجی در ماه رمضان نبوده و در صورت ارائه مدارک پزشکی به بخش عقیدتی سیاسی می توانند بدون بروز مشکل در برنامه ها شرکت داشته اما روزه نگرفته تا به سلامتی آنان آسیبی نرسد. مرخصی استعلاجی تنها در صورتی که سرباز دچار بیماری خاص گشته و نیاز به درمان جدی داشته باشد اعطا خواهد شد.
مشمولان بسیاری با این سوال که مزایای دوره نقره ای سربازی چیست مواجه شده و ابهاماتی در این زمینه دارند، برخی از افراد دغدغه گذراندن دوران را در ماه رمضان داشته و برخی دیگر تصور می کنند که فعالیت ها در ماه رمضان ساده تر می باشد. لیستی از مزایا در ادامه آورده شده تا واجدین شرایط اعزام تصمیم صحیح تری را اتخاذ کنند:
برنامه صبحگاه برگزار نمی شود.
آموزش ها در محیط های خنک تر ارائه خواهند شد.
شرایط و قوانین اعزام یا دریافت مرخصی با سایر زمان های سال تفاوتی ندارد.
فرماندهان انعطاف پذیری بیشتری داشته و معمولا رژه برگزار نشده یا کمتر برگزار می شود.
شرکت در برنامه های متنوع فرهنگی و مذهبی رضایت سربازان را جلب می کند.
شرکت در دوره های تئوری، عدم برگزاری رژه و صبحگاه جزو مزایای دوره نقره ای سربازی بوده، اما یکی از معایب موجود این است که قانون خاصی وضع نشده و تمامی تصمیم ها توسط فرمانده پادگان اخذ می شود. بنابراین باید توجه داشت که تمامی موارد مندرج در لیست بالا قطعی نبوده و احتمالی است، اما احتمال وجود چنین شرایطی بالا می باشد.
دوره آموزشی حدودا 2 ماه بوده که ماه رمضان 29 الی 30 روز است، بنابراین حداکثر مدت زمان دوره نقره ای سربازی یک ماه بوده و افراد پس از اتمام ماه مبارک باید فعالیت های بدنی جدی تری را انجام دهند. اعزام در ماه مبارک رمضان شرایط معافیت از انجام اعمال سخت را به مدت یک ماه فراهم کرده و غالبا سربازان تجربه های خوبی در این زمینه دارند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص دوره نقره ای سربازی چیست را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ به گذراندن دوره آموزشی سربازی در ماه مبارک رمضان دوره نقره ای گفته شده که معمولا فعالیت های عملی در این ماه کمتر می باشد. جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️ شرایط اعزام در ماه رمضان تفاوتی با شرایط اعزام در سایر ماه ها نداشته و قوانین یکسان است که جزئیات بیشتر در مقاله قابل مطالعه می باشد.
✔️ در این دوران برنامه صبحگاه برگزار نشده و رژه کمتر برگزار می گردد و همچنین تعداد کلاس های تئوری بیشتر از کلاس های عملی خواهد بود. توضیحات بیشتر در مقاله آمده است.
برای مشاوره دوره نقره ای سربازی
برای مشاوره دوره نقره ای سربازی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©